Lyset afslører finish på maling af væg

Det er vigtigt som maler at arbejde med lyset, når væggene skal males. For er der mange vinduer i rummet og dermed meget lys, ses eventuelle ujævnheder tydeligt. Og er væggenes overflade ikke helt jævne giver det skygger og bløde buler, som ikke er så pæne. Lysindfaldet i rummet kan også gøre, at farven virker meget forskellig – og det er vigtigt at rulle malingen samme vej for at undgå for mange kantstriber og skyggevirkninger.

 

Malere arbejder med lyset og er bevidste om at tage højde for, hvis der er mange vinduer i rummet.

Aktion maling af væg

Efter alle forberedelserne med klargøring, afdækning, afvaskning, og væggene er blevet glatte og malbare, skal malingen røres grundigt rundt i spanden, så farven er ensartet. Væggens kanter beskæres langs loft, paneler, hjørner, vinduer og døre – altså væggens kanter skal males med en lille pensel – så maleren derefter kan rulle maling på resten af væggen. Her skal males vådt i vådt – og væggene skal typisk have to-tre gange – i hvert fald, hvis du skifter vægfarven.

Har du spørgsmål til forberedelserne før maling af væg, valget af farver og glans, den rigtige maling, hvor mange lag maling en væg skal have, eller du bare er typen, der kræver et veludført og holdbart håndværk, så kontakt en af Danske Malermestres malermestre på Find maler.