Filt på væg forskellig efter type af væg

Om du skal have filt på væg eller glasvæv, skal der tages højde for om væggene er af gips, puds eller træ. Gips og puds skal have forankringsgrunder efter spartlingen og også gamle bygninger med trævægge, som spartles med sandspartelmasse, skal have forankringsgrunder. Udover filt og glasvæv skal lim, grunder, pensel, riller, hobbykniv og en bred spartel være på plads. Glasfilt er meget tyndt og kan give et flot og glat resultat, hvis væggene er perfekt forbehandlet. Til gengæld kan ujævnheder ses tydeligt, hvis spartelarbejdet ikke sidder lige i skabet. Glasvæv har mere struktur og er stærkere end glasfilt, men overfladen bliver derfor ikke helt så glat som med filt. Tørretiden er vigtig. Maleren måler og skærer banerne inden arbejdet går i gang og vævlimen påføres væggene.

Bestil en maler til filtarbejdet på dine vægge, hvis processerne virker uoverskuelige. Kontakt en af Danske Malermestres rigtige malermestre på Find maler.

Når der skal filt på væg kræver det helt jævne vægge, som er forbehandlet med spartling og slibning. Skaf En Rigtig Maler til at sætte filt på dine vægge.