Maling inspiration – hvilken farveoplevelse vil du have?

Du skal tænke over hvilken farveoplevelse du vil have. Skal rummet virke større eller har du en stor stue, som skal samles lidt? Er din stue aflang med et plankegulv i længderetningen, får plankerne den til at virke endnu længere. Du kan samle den ved at male endevæggene i en mørkere farve og siderne i en lysere. Omvendt kan du gøre din stue længere ved at male endevæggene i en lys farve og male siderne mørke. Og har du et rum, hvor der er højt til loftet, kan du trække loftet ned ved at male det i en mørk farve. Er det modsatte tilfældet, kan du få en oplevelse af mere loftshøjde ved at male loftet i en lysere farve end resten af rummet.

Du skal tænke over hvilken farveoplevelse du vil have i dine rum.

Maling inspiration – spændende kontraster

Du kan også lege med oplevelsen, skabe harmoni og kontrast i det rum, du får malet. Som oftest vil oplevelsen af et ensfarvet rum være harmonisk. Men du kan skabe en spændende virkning med at få malet en enkelt væg i rummet med en kontrastfarve. Og spændende kontrastoplevelse kan du også opnå, hvis dit ønske går i retning af sarte pastelfarver.

Farvens glansværdi – hvor mat eller hvor blank er den – kan du også med fordel bruge til at skabe en flot virkning med farver. Du får et spændende rum med et anderledes udtryk, hvis du lader blanke felter afløse matte felter. Du opnår også meget effekt ved at bruge spartel eller microcement som vægdekoration – her kan også være metalliske overflader og overflader, der er meget stoflige.

Maling inspiration – du kan kontakte en af Danske Malermestres medlemmer, hvis du har brug for inspiration til valget af farver, hvilken vægmaling, der skal bruges på Find maler.

Du kan både skabe harmoni og kontraster – det kan være farvens glansværdi, strukturen i malingen eller metalliske effekter.