Farvekort – med specielle navne på farverne

Der findes flere systemer – NCS og RAL – der ligger til grund for de farvekort, vi kender. Alle farveleverandører har deres egne farvekort, og leverer løbende nye, hvor de har designet deres egne malerfarver og afstemte farvepaletter med specielle, eksotiske og fantasifulde navne på de enkelte farver. Farver der matcher stilen og moden. Og de kårer også årets farve.

Når du sidder med et farvekort i hånden, kan det være en overvældende oplevelse. Der er så meget at vælge imellem, at mange ender med at vælge det sikre og holder sig til hvide vægge. For det passer jo til det hele. Eller også beholder du din farve, for den er jo egentlig meget pæn og trænger bare til at blive frisket op.

Med et par tommelfingerregler er farvekortet ikke så svært at gå til. Og reglerne kan hjælpe dig mod den oplevelse og atmosfære, du gerne vil skabe med farver.

Når du skal have malet, er det vigtigt, at du får tænkt over, hvordan rummet ser ud. Er det en stue med store vinduer mod syd? Et køkken med et enkelt vindue mod øst? Eller et soveværelse mod nord eller en højloftet gang og entré? Du kan få hjælp af En Rigtig Maler på Find maler.

Den professionelle malermester har lært om farver, malerfarver og farvesætning og er ekspert i et farvekort.