Malingens fem faser

1. SKRABE/SLIBE

Uden godt håndværk får du ikke et godt resultat! En flot, nymalet væg begynder med, at du først får fjernet alle søm og skruer, der sidder i væggen. Når det er gjort afrenser du væggen for den tapet, der allerede sidder.

2. GRUNDMALE

Alle huller i væggen bliver udfyldt med gibsfiller. Når der er gjort, giver væggen en let slibning.

3. SPARTLE/SLIBE

Bagefter fuldspartler du væggen, og så sliber/filser du igen. Hvis din væg er meget ujævn, begynder du forfra og fuldspartler og sliber igen - væggen skal være glat og uden ujævnheder, inden du går videre. Så er det tid til microdispers også kaldet "blåt vand". Du maler væggen med microdispers - det lukker bunden og sikrer, at den suger ensartet. Det er også nu, du skal overveje, om du vil male med acryl- eller alkydprodukter.

 

4. MELLEMMALE

Nu er du måske ved at være træt af malerarbejdet, men du er ikke færdig endnu. Nu kan du begynde at opsætte væv/filt i klæber. Og her er det vigtigt, at du sikrer dig, at banerne sidder lodret. Når den sidder rigtigt, giver du væggen en grunding - første gang maling.

 

5. FÆRDIGMALE

Når din mellemmaling er tør, sliber du væggen let, maler igen inden du færdigmaler. Vejen hertil er lang og kan tage pusten fra de fleste. Men nu kan du træde et skridt tilbage og måske nyde synet af din nymalede væg.